Oldenzaal – Praktijk voor Traditional Chinese Medicin ‘Yinyu’

Praktijk van Anton Visschedijk

Over Anton
Mijn naam is Anton Visschedijk en ik ben sinds januari 2008 bezig met deze acupunctuurpraktijk. In 1982 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en werkzaam geweest in diverse praktijken en instellingen in zowel Nederland als Duitsland. Momenteel werk ik naast mijn praktijk nog in Duitsland, waar ik fysiotherapie combineer met acupunctuurbehandelingen. In mijn praktijk in Oldenzaal zal ik patiënten met uiteenlopende klachten kunnen behandelen.

Opleidingen
Sinds mijn afstuderen als fysiotherapeut heb ik diverse cursussen gevolgd die affiniteit hebben met acupunctuur. Ik heb o.a. diverse cursussen meridiaantherapie (kleurentherapie) volgens Christel Heidemann gevolgd in Duitsland. In Baarn heb ik in 1996 mijn Shiatsu diploma gehaald en in 2002 heb ik in Amsterdam de Guashatherapie geleerd. Van 2003 tot en met 2007 heb ik de opleiding voor Acupunctuur gedaan aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen “Qing Bai” in Nijmegen en Amersfoort. De titel van mijn afstudeeropdracht was: Acupunctuur en angststoornissen.

Tarieven
Een behandeling kost € 50,00 excl. BTW en duurt ongeveer driekwartier tot een uur

Vergoeding
Meer informatie over zorgverzekeraars en acupunctuur vindt u op de website van Zhong

Contactgegevens

Anton Visschedijk
Brem 32
7577 EZ Oldenzaal

06-51305611
aa.visschedijk@gmail.com

Maak een afspraak!

Als erkend therapeut ben ik aangesloten bij:

De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Geneeswijzen Zhong.

Waarvoor kun je terecht bij Anton Visschedijk?


Specialisaties

 • Orhopedische klachten
 • Neurologische klachten
 • Angst en paniekstoornissen
 • Stress
 • burn-out
 • Pijnklachten
 • Hooikoorts
 • Astma
 • Overgangsklachten


Effectieve pijnbestrijding met The Balance Method van Dr. Tan

Deze methode is zeer effectief bij het bestrijden van pijn, bewegingsbeperkingen, tintelingen en andere gewaarwordingen waar dan ook in het lichaam. Meestal is er direct een positief effect merkbaar.

Deze methode biedt t.o.v. de klassieke acupunctuur enkel voordelen:

 • Er worden geen naalden gezet op- en in de buurt van de pijnlijke plek.
 • De naalden worden bijna uitsluitend onder de ellenboog en/of knie gezet.
 • Praktisch voordeel is dat men zich zelfs bij rugklachten niet hoeft te ontkleden.
 • Na elke naald wordt er na 10 seconden gevraagd naar het effect ervan en dit is ook medebepalend voor het zetten van de volgende naald. Zo is er een voortdurende interactie met de patient om tot een optimale en direct werkende therapie te komen.

Dit alles leidt bijna altijd tot een directe verbetering van de klacht. Bij acute klachten zijn vaak 1 of 2 behandelingen voldoende. Bij chronische klachten treedt vaak direct verbetering op van de pijn en de eventuele bewegingsbeperking, hier zijn in de regel meerdere behandelingen nodig om tot een meer blijvend effect te komen Dr Tan heeft deze methode van acupunctuur al meer dan 30 jaar met veel succes toegepast in de VS bij vele soorten pijnen en andere ongemakken.


Wat is Guasha therapie?

Guasha is in China een therapie van het volk. Er worden daar vaak goede resultaten met deze therapie geboekt. Guasha betekent: de ziekte uit het lichaam schrapen. “Gua’ betekent schrapen en ‘sha’ betekent zoiets als stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten.’ Het schrapen gebeurt met een daarvoor speciaal ontworpen jadesteen. Stress, slechte eetgewoontes, te weinig beweging, te weinig nachtrust en het ouder worden zorgen ervoor dat ons lichaam veel te verwerken heeft. Een van de eerste dumpplaatsen die het lichaam daarvoor kiest is de huid. Slakken (afvalstoffen) worden daar opgeslagen en verhinderen daar de energie doorvoer die noodzakelijk is voor het goed functioneren van het lichaam. Vervuiling maakt de bloedvaten bros. Tijdens het schrapen zullen deze adertjes in de vervuilde gebieden knappen, waardoor bloed in het zachte bindweefsel komt. Het immuunsysteem wordt daardoor geactiveerd en de afvalstoffen worden afgevoerd. Wanneer deze toplaag schoner is geworden heeft het lichaam de gelegenheid om afvalstoffen uit diepere lagen naar de oppervlakte te brengen (sponswerking), waardoor de inwendige organen ook schoner kunnen worden. In China is guasha een volkstherapie. De meeste dorpen op het platteland hebben hun eigen guashatherapeut. Daarnaast beoefenen veel Chinezen guasha bij zichzelf, ook preventief. Guasha is afkomstig uit de oudheid en bestond al voor de acupunctuur. Guasha heeft krachtige werking op het lichaam doordat het tijdens een behandeling inwerkt op huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren en bloedvaten.

Toepassingen

Guasha kan bij veel klachten en ziekten worden toegepast. Een aantal voorbeelden ziet u hieronder:

 • Hoofdpijn
 • Rsi
 • Rugklachten
 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Tennisarm
 • Rheuma
 • Fybromyalgie
 • Whiplash
 • Chronische klachten
 • Artrose
 • Golfarm

Behandeling

Een behandeling duurt de eerste keer ongeveer een uur en is nagenoeg pijnloos. Meestal wordt bij guasha de rug behandeld omdat bepaalde plekken op de rug corresponderen met onze organen. Tijdens een guashabehandeling wordt een speciale kruidenolie op het lichaam aangebracht en vervolgens wordt hier met de jadesteen overheen geschraapt. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen vervolgens plekken die eruit zien als bloeduitstortingen tot schrammen. Deze bloeduitstortingen vertonen zich niet op de huid maar onder de huid en kunnen variëren van diep rood tot zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Dankzij de kruidenolie voelt degene die behandeld wordt nauwelijks pijn. Hoewel de rug na een guashabehandeling bont en blauw kan zijn, verdwijnen deze plekken binnen een week. Tijdens de guasha behandeling wordt het lichaam gestimuleerd afvalstoffen te verwijderen. Het is dan ook nodig om na de behandeling verdeeld over de dag 1 1/2 tot 2 liter lauw water te drinken. Vervolgbehandelingen duren een half uur tot drie kwartier. Afhankelijk van de klacht zijn meerdere behandelingen met tussenpozen van een of twee weken aan te raden.


Mindfulness

Mindfulness of achtzaamheid is een uitdrukking die afkomstig is uit het angelsaksisch taalgebruik, waarvan de oorsprong in het boeddhisme. (bron wikipedia) Mindfulness verwijst naar: een vorm van meditatie waarin men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment een zachtmoedige relatie aangaan met wat er zich nu aanbiedt: bewuste aandacht. een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen: aanvaarding. Door mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk de werkelijkheid te aanvaarden en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. Leven in het moment. Door het bewustworden en loslaten van automatismen en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken. Het is niet de bedoeling dat je in jezelf keert. Hoewel de term mindfulness verbonden is aan het Boeddhisme, zijn er zeer oude Christelijke mystieke die vergelijkbare (meditatie-)technieken hanteren en ook vergelijkbare ervaringen beschrijven. Waar in mijn praktijk acupunctuur op de eerste plaats staat, zal ik indien dit gewenst is bepaalde aspecten van de mindfulness integreren in mijn behandeling.

Artikelen van Anton

Test