Over acupunctuur

Acupunctuur is een geneeswijze afkomstig uit China die al meer dan 4000 jaar bestaat. Het is onderdeel van de Traditionle Chinese Geneeswijzen.

Werking van acupunctuur

Meridianen zijn de energiebanen die uw organan en systemen in het lichaam voeden met energie. Wanneer er verstoringen zijn in de meridianen stroom energie niet goed door en treden er na enige tijd klachten op. Door dunne naaldjes op zorgvuldig uitgekozen plaatsen in de meridianen te plaatsen, kan de balans in het lichaam zich weer herstellen.

Behandeling

Tijdens het eerste consult wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. Het onderzoek bestaat uit een groot aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid. Verder worden er punten op de romp afgetast, wordt de tong bekeken en de pols zeer nauwkeurig gevoeld. Daarop aansluitend wordt u eventueel behandeld. Bij een behandeling wordt niet per definitie met naalden gewerkt. Ook kan er gebruik gemaakt worden van warmte, massage, Chinese kruiden of voedingsvoorschriften. De vervolgbehandelingen beginnen ook eerst weer met een kort vraaggesprek en wordt er ook weer naar de tong gekeken en de pols gevoeld. Elke behandeling wordt aangepast aan uw gesteldheid op dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht.

Maak een afpsraak!

Bij welke klachten?