Vriezenveen – The Yellow Maple

Praktijk van Veronique Rillmann

Over Veronique
Mijn naam is Veronique Rillmann en oprichter van The Yellow Maple (5 februari 1999). Ik heb meer dan 17 jaar als Personeelsadviseur en Reintegratieconsulent gewerkt. Begin 1990 raakte ik zeer geboeid door de Chinese Filosofie en volgde meerdere opleidingen. Sinds 1998 ben ik Taiji-Qigongdocente. Wekelijks geef ik aan ongeveer 80 mensen groepsles (en individuele) in bewegen met daaraan ook “mindfullness” gekoppeld: lichaam en geest in balans krijgen (en houden). Vanaf 2009 ben ik behandelend acupuncturiste. Dit combineer ik eventueel met voedingsadviezen en Chinese massage. Met veel plezier verzorg ik voorlichtingen, lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Taiji-Qigong, (Chinese) Voedingsleer, Massage en heb dit al voor vele organisaties gedaan.

Opleidingen
Qing Bai Academie voor Chinese Geneeskunde
HBO, Traditional Chinese Medicine and Chinese Herbology
2014 – 2015

Ergo-Taiji
Master of Public Health (MPH), Ergonomie en Bewegingsleer
2014 – 2014
Ergotherapie en bewegingstherapie worden gekoppeld aan de principes van de Chinese Bewegingsleer Taijiquan en Qigong. Oost en West komen bij elkaar en leiden tot verdieping in efficiënt en effectief bewegen voor mensen met een “beperking”.

Qing-Bai
HBO, Medisch Westerse Basiskennis
2008 – 2009

Qing-Bai
HBO, Acupunctuur, Tuina-massage, Voedingsleer, Oor-acupunctuur
2001 – 2008

Stichting 5 Jaargetijden
Qigongdocente (3 jaar)

Tarieven
Een behandeling kost € 60,00 excl. BTW en duurt ongeveer driekwartier tot een uur. De Qigonglessen vindt u op de website van de The Yellow Maple .

Vergoeding
Meer informatie over zorgverzekeraars en acupunctuur vindt u op de website van Zhong

Contactgegevens

Daarlerveenseweg 26
7671 SJ Vriezenveen
06-21391995
info@theyellowmaple.nl

Maak een afpsraak!

Als erkend therapeut ben ik aangesloten bij:

De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Geneeswijzen Zhong.

De Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen KAB.

Waarvoor kun je terecht bij Veronique Rillmann?


Mijn specialisaties

De rode draad in mijn werk/carrière is vooral “mensen in beweging krijgen”. Dit zowel op fysiek vlak als wel in relatie tot arbeid-participatie-werk en inkomen. Ik ben gespecialiseerd in Taiji-Qigong, (Chinese) Voedingsleer en Massage. Hierin geef ik tevens lezingen, trainingen en workshops voor opleidingeninstituten en bedrijven.

Effectieve pijnbestrijding met The Balance Method van Dr. Tan

Deze methode is zeer effectief bij het bestrijden van pijn, bewegingsbeperkingen, tintelingen en andere gewaarwordingen waar dan ook in het lichaam. Meestal is er direct een positief effect merkbaar.

Deze methode biedt t.o.v. de klassieke acupunctuur enkel voordelen:

  • Er worden geen naalden gezet op- en in de buurt van de pijnlijke plek.
  • De naalden worden bijna uitsluitend onder de ellenboog en/of knie gezet.
  • Praktisch voordeel is dat men zich zelfs bij rugklachten niet hoeft te ontkleden.
  • Na elke naald wordt er na 10 seconden gevraagd naar het effect ervan en dit is ook medebepalend voor het zetten van de volgende naald. Zo is er een voortdurende interactie met de patient om tot een optimale en direct werkende therapie te komen.

Dit alles leidt bijna altijd tot een directe verbetering van de klacht. Bij acute klachten zijn vaak 1 of 2 behandelingen voldoende. Bij chronische klachten treedt vaak direct verbetering op van de pijn en de eventuele bewegingsbeperking, hier zijn in de regel meerdere behandelingen nodig om tot een meer blijvend effect te komen Dr Tan heeft deze methode van acupunctuur al meer dan 30 jaar met veel succes toegepast in de VS bij vele soorten pijnen en andere ongemakken.


Voeding

Voeding is een belangrijke bron van Energie. Er is veel onduidelijkheid over voeding, kwaliteiten en eigenschappen van eten. In onze samenleving heeft voeding steeds meer een technisch karakter gekregen. De voedingsadviezen vanuit de Chinese Voedingsleer zijn fundamenteel gericht en duurzaam van aard. Zij gaat uit van een Volwaardige Voeding, Zuiverheid en van hoge Kwaliteit. Voedingsadviezen kunnen individueel worden gegeven. U staat centraal en praktische aanpak op maat is belangrijk.

Taiji-Qigong

In de Qigong/Taiji Tao lessen bewegen we op een rustige en langzame manier. De bewegingen zijn vloeiend en worden met aandacht uitgevoerd. Kenmerkend voor de Qigong- en Taiji Tao lessen is dat u eenvoudige, vaste vormen leert aanpassen aan uw eigen fysieke ruimte en mogelijkheden. Door deze invalshoek aandacht te geven ontstaan er ook mooie en prettig uitvoerbare bewegingsmogelijkheden voor mensen die fysieke beperkingen en gezondheidsproblemen ondervinden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan: staan, lopen, ademhaling, houding, evenwicht en balans, gedachtentraining, ontspanning (beter gezegd is minimale inspanning). De Therapeutische Qigong is nu ook erkend door de Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong. Vergoeding door Zorgverzekering behoort tot de mogelijkheden. Kijk op de website voor locaties in Enschede, Hengelo en Almelo en de tijden.